Исторический словарь 2-е изд книга ИСТИНА Интеллектуальная Система Тематического Исследования НАукометрических данных

Але в такому випадку Московія опинялася на Схід від цього умовного поділу. Тому Петро “підметушився”, зробив певні “спонсорські внески” і зарубіжні академіки погодилися провести демаркційну лінію по Уральських горах та річці Яік (Урал). Їм то що від цього, крім очевидного профіту у золоті, сріблі та соболях? Безпосереднім ініціатором та посередником у процесі “перенесення” був петровський вельможа Василь Татіщєв, який активно “працював” на цю тему із взятим у полон під Полтавою шведським офіцером і науковцем Пилипом Страленбергом. Пікантність ситуації полягала в тому, що Меншиков був абсолютно неграмотним.

Исторический словарь

А ще московити щедро “проспонсорувавши” європйські товариства, купили собі право називатися європейцями в географічному сенсі. Справа в тому, що здавна наука географічно https://mostrda.org.ua/?p=37156 не ділила континенти Європу і Азю, а мала за один – Євразію. Кордон між ними проводився суто символічно, по річці Танаїіс – так у давнину називався Сіверській Донець.

Рецензии на книгу «Исторический словарь. Более 2000 статей по истории России с древнейших времен и до наших дней»

Володимир Арнольд стверджував, що бачив в архіві Лондонського королівського товариства підпис Меншикова чотирма хрестами. Публікація всіх авторських матеріалів та відеороликів «Главкома» дозволена тільки за умови прямого лінка на сайт. Для інтернет-видань обов’язковим є розміщення прямого, відкритого для пошукових систем лінка у першому абзаці на конкретну новину, статтю чи відео. 23 серпня 1714 року Меншиков відправляє до Англії прохання прийняти його в члени Лондонського королівського товариства розвитку знань про природу – однієї із найстаріших у світі наукових спільнот, аналог Академії наук. При всьому цьому сам сер Ісаак Ньютон був – скажемо так – дуже небідною людиною. Посмотреть машинный перевод Google Translate по запросу исторический.

  • Володимир Арнольд стверджував, що бачив в архіві Лондонського королівського товариства підпис Меншикова чотирма хрестами.
  • А ще московити щедро “проспонсорувавши” європйські товариства, купили собі право називатися європейцями в географічному сенсі.
  • Кордон між ними проводився суто символічно, по річці Танаїіс – так у давнину називався Сіверській Донець.
  • Безпосереднім ініціатором та посередником у процесі “перенесення” був петровський вельможа Василь Татіщєв, який активно “працював” на цю тему із взятим у полон під Полтавою шведським офіцером і науковцем Пилипом Страленбергом.