Вигідніше свиней: в Україні почали вирощувати індостраусів Сьогодні

Посилання та гіперпосилання повинні міститися виключно в першому чи в другому абзаці тексту. “Для прикладу, я купую пташенят в травні, коли надворі ще не дуже тепло. Тому на перших порах тримаю https://www.pravda.com.ua/articles/2009/11/2/4283418/ їх під лампою, аби не померзли, а як підростуть, вже можна випускати надвір. Годувати їх треба пшеницею, висівками, вареною картоплею. Ця птиця їсть удвічі менше, ніж кури-бройлери.

  • Ми за літо вирощуємо десятьох, і маємо забиту морозильну камеру м’ясом, якого вистачає на цілий рік”, – каже Любомир Гощівський.
  • Підросли індичат (до 1,5 місяців) прищеплюють відповідно до ветеринарним календарем.
  • Дотримання графіка вакцинації з метою профілактики захворювань.

Молодняк з перших днів життя вирощується в брудер. Світло спочатку цілодобовий, з поступовим зменшенням світлового дня до 14 годин. Птахів цієї породи часто називають індостраусів.

Особливості вирощування в зимовий період

У зимовий період птиці набагато активніше, ніж влітку, тому необхідно включити в раціон вуглеводну їжу і багату клітковиною. Індик важкого кросу Біг6 (Італія) потенціал росту до 40кг. Всі першочергові ветеринарні заходи проводяться і вакцинуються. — Індострауси багато п”ють, — каже жінка. — Годую птахів спеціальними кормами. Індики їдять суміші з кукурудзи, пшениці, обов”язково має бути соя і олія. Дорослим індикам півкілограма на день треба давати. Харчі із сусіднього села Щирець привозять. Усі претензії щодо змісту таких матеріалів просимо надсилати їх авторам на ресурсах, що є джерелами цих матеріалів.

де придбати індострауси

Збалансований комбікорм дозволяє закласти потенціал зростання. Завдяки невеликому розміру гранул индюшата легко поїдають його. Для вільного вигулу передбачають вольєр з висотою стінок мінімум 2 м. Зверху простір затягують сіткою, щоб птахи не перелітали через бар’єр – незважаючи на велику масу тіла, кроси добре літають і швидко бігають.

Їх отримують штучним схрещенням двох порід у першому поколінні індика та страуса. В Україну добових індиків завозять переважно з Польщі. Ветеринари їх вакцинують, тому вони стійкі до хвороб.

Хайбрід Конвертер: таблиця ваги індиків, вирощування, відгуки

До раціону птахів входить варена картопля, висівки та пшениці, також птахи полюбляють кропиву та подорожник. Характер у птахів спокійний, вони швидко ростуть і не літають. Насамперед, варто зробити підстилку в пташнику.

Нагадаємо, в Україні через спалахи африканської чуми свиней ( АЧС ) стрімко падає поголів’я цих тварин. Фермери заявляють про нерентабельність виробництва і підвищують ціни на м’ясо . Портал Life in UKRAINE не несе відповідальності за зміст інформації, яку розміщують користувачі ресурсу. Рентабельність індостраусів дуже висока. Високі прирости отримують при використанні готових високопротеїнових кормів.