Електронна книга «Ігри, у які грають люди» Ерік Берн Скачати epub та mobi на RIDMI

Зберегти моє ім’я, e-mail, та адресу сайту в цьому браузері для моїх подальших коментарів. Книга “Ігри, у які грають люди” відкрила мені очі на багато цікавих речей. В кожний літературний твір автор вкладає ідею, талант та власний стиль. А тому у нас ви знайдете під кожною книгою найцікавіші цитати, рецензії, короткий зміст. Все це допоможе вам обирати таку літературу, від якої ви отримаєте максимальне задоволення і користь. У книзі Берн описує «ігри» людей для задоволення своїх психологічних потреб. Автор описав понад 120 «сценаріїв» із трьома основними «ролями» — жертва, переслідувач і рятівник — і навів приклади того, як вони розігруються в різних міжособистісних ситуаціях.

ігри в які грають люди скачати

Незвичайні відкриття, факти і приклади надихають своєю практичністю та точністю і навчать проаналізувати своє життя. Еріх Фромм — соціальний психолог, філософ, психоаналітик, німецький єврей за походженням, представник «Франкфуртської школи», один із засновників неофрейдизму та фрейдо-марксизму. Деніел Ґоулман — американський письменник, психолог, науковий журналіст, який протягом дванадцяти років писав статті для The New York Times, спеціалізуючись на психології та науках про мозок. У своїх роботах спирається на дослідження у галузі фізики, лінгвістики, психології, освіти та інших дисциплін. Ірвін Ялом — американський психолог, психотерапевт, доктор медичних наук, професор психіатрії Стенфордського університету, популярний автор творів із психології та психотерапії. Роберт Чалдині — американський психолог, який найбільш відомий не тільки своєю книгою «Психологія впливу», а й описом маніпулятивної техніки «Двері в обличчя». Як минуле впливає на людей — дехто дозволяє йому вирішувати, ким вони є, а дехто робить його частиною майбутнього.

Читати онлайн книгу українською «Ігри, у які грають люди»

Окрім того, Берн говорить про те, що у кожної людини є три его-стани – Дорослий, Дитина, Батько. Ці стани постійно чергуються і проявляються в залежності від ситуації, у якій людина опиняється. А коли стани переплутуються, то й виникають труднощі у спілкуванні, конфлікти і інші неприємні ситуації. Берн вводить поняття «психологічні ігри», щоб пояснити поведінку людей у різних ситуаціях соціальної взаємодії. На роботі, з https://www.0372.ua/list/427041 друзями, в родині, у любовних стосунках – скрізь ці ігри проявляються, але в кожній конкретній ситуації вони різні. Автор описує найпоширеніші з них і дає пояснення, чому вони виникають, як виглядають, за яким сценарієм розвиваються, які «винагороди» люди отримують від них. Ми рекомендуємо вам ознайомитися з оглядами, анотаціями та відгуками від людей, які вже прочитали цю книгу, перед тим як розпочинати завантаження.

читайте також:

В основі теоретичної моделі Еріка Берна лежить положення про три стани, що знаходяться у свідомості та підсвідомості кожного з нас. У будь-якому віці в різних життєвих обставинах ми можемо бути Дорослим, Дитиною та Батьком. В залежності від того, яку роль обирає кожен із нас у певній ситуації спілкування, ми можемо породити або згасити конфлікт, досягти своєї мети або знайти компромісне рішення, що задовольнить усіх. Його книга «Таємне життя розуму» розповідає про роль нейронауки в нашому житті, розкриває процеси, що відбуваються в мозку і визначають, як ми навчаємося, мислимо, відчуваємо і мріємо.

Склало добірку 10 найкращих, на думку редакції, психологічних книг, які має прочитати кожен. © 2024 E-Kniga – скачати безкоштовно книги у pdf, epub, fb2, rtf, txt без реєстрації. Книга “Ігри, у які грають люди” Еріка Берна – це праця, яка допоможе кожному дізнатися більше про світ, в якому ми живемо, про людей та про самого себе. Кожному зі станів відповідають свої транзакції (звертання і відповіді), які автор пропонує аналізувати в процесі дослідження людського спілкування.

Eric Berne, Ерік Берн, Карина Меньшикова (Translator)

Він пише про такі теми, як агресія, залежність, емпатія та мораль (загалом книга розділена на 15 відповідних розділів), і наводить приклади того, як ці моделі поведінки можна зрозуміти за допомогою міждисциплінарного підходу. У кожному розділі Сапольскі наводить наукові дослідження, робить екскурси в історію, а щоб читачу не було нудно, розбавляє оповідь гумором. Цікаві цитати та пізнавальні рецензії допоможуть вам дізнатися більше інформації про твір перед тим, як завантажити книгу або стислий переказ. Ми також пропонуємо слухати аудіо книгу / аудіокнигу у будь-який час і будь-де. У другій частині на читача чекає розмаїття ігор – ми беремо в них участь протягом усього життя, навіть не усвідомлюючи це. Сімейні та сексуальні ігри, ігри на вечірках або на робочому місці – кожна з граней нашого життя потребує детального аналізу.