Презентація “Історія створення олімпійських ігор”

Змагання проходило у два тури (1-ий – любительський, 2-ий – профі). На майданчику зібралось багато вболівальників, які не стримували своїх емоцій, допомагаючи своєму учаснику вдало справитись із завданнями змагань. Мета заходу (пробудити в учнів бажання розвиватися та удосконалювати свої фізичні вміння та навички) була досягнута. (слайд 2) Першим символом олімпіади є вогонь. На центральному стадіоні міста, де проходить Олімпіади, запалюється Олімпійський вогонь.

  • У супроводі подруг вона підходить до дзеркальної лінзі.
  • У цих навчальних закладах юні елліни прилучалися до боротьби, бігу, метань списів і дисків, ігор з м’ячем, вивчення основ військової справи.
  • Під час літнього сонцестояння учасники змагань і організатори, прочани і вболівальники віддавали почесті богам, запалюючи вогонь на вівтарях Олімпії.
  • «Немає нічого шляхетнішого сонця, що дає стільки світла і тепла.
  • Тільки хитрий Пелопс обігнав Еномая на колісницях.

Навчальний рік для Кам’янець-Подільської ЗОШ №10 розпочався з олімпійської декади, яку педагогічний та учнівські колективи присвятили Дню фізичної культури. Звучить гімн – закриття олімпіади. Олімпія — центр олімпійського світу. Історія виникнення олімпійського вогню.

Відео

Перші Ігри пройшли з великим успіхом. Незважаючи на те, що участь в Іграх взяли всього 241 атлет (14 країн), Ігри стали найбільшою спортивною подією, які пройшли коли-небудь з часів Стародавньої Греції. Грецькі офіційні особи були так задоволені, що висунули пропозицію про «вічне» проведення Ігор https://t1.ua/pereglyad/76810-perenesennya-do-pivnichnoamerykanskoyi-pusteli-ta-dykykh-tvaryn-v-tsikaviy-konsoli-wild-bison-charge-vid-pragmatic-play.html?fbclid=IwAR3CiTN-c9BZWbVwSu4WoWifq6j9vStvPHWa4aSNZDqEuZ7z7FLPGPMEFi8 Олімпіади на їх батьківщині, в Греції. Але МОК ввів ротацію між різними державами, щоб кожні 4 роки Ігри міняли місце проведення. Старшокласникам (8-11 класи) були запропоновані спортивні змагання, де не сила м’язів впливає на результат. Вміла тактика та ризик допомагали отримувати перемогу.

Саме звідти пішли такі слова, як олімпіада, стадіон, атлет, гім­настика тощо. Найбільшою образою для себе житель Еллади вва­жав, якщо його зараховували до тих, хто не вміє писати або пла­вати. Філософ Платон називав кульгавою кожну людину, в якої ті­ло і розум не були однаково розвинені. У V столітті до нової ери, ко­ли Олімпійські ігри стали традиційними, спартанський цар Архідам був покараний радою старійшин за шлюб з жінкою малого зросту. Хто з вас, юні друзі, цікавиться історією фізичної культури та спорту, той, напевне, знає, що про досконалість свого фізичного ста­ну люди почали дбати ще на межі палеоліту і неоліту. Перед кожною Олімпіадою в Олімпії в Греції запалюють вогонь. Він витрачає два роки на подорожі до країни-господаря та навколо неї, поки не буде використано для запалювання Олімпійського котла на церемонії відкриття.

історія олімпійських ігор для дітей

5 – колір зелений Австрії, вирізаємо кільце з зеленого паперу і приклеюємо між чорним і червоним кільцем. Тут бачите курси з вашого предмету або універсальні. З кожної цієї можна отримати сертифікат. Вручення дитячих медалей учасникам змагань. Команди будуються на вихідну позицію. Команди «Ведмежата» і «Зайченята». Бесіди про спорт, перегляд мультфільмів на спортивну тему.

Пройшли заходи у рамках акції «16 днів проти насильства»

1 – візьміть папір блакитного кольору, це колір материка Європа. По кресленню вирізаємо кільце. Приклеюємо в лівому верхньому кутку полотна, відступивши трохи вниз і вправо. Мене звати Лариса Анатоліївна. Я рада вітати вас в країні Олімпії!

Історія Олімпійських ігор

З Олімпійськими іграми пов’язано багато легенд. Правда це чи ні, а от в літературі вперше згадав про Олімпійські ігри Стародавньої Греції саме Гомер у поемі «Іліада». Спецвипуск шкільної газети «Швидше, вище, сильніше!

Відповідно до грецької традиції імена всіх переможців висікалися на мармурових колонах. Тому нам відомо ім’я переможця найперших олімпійських ігор. Цим переможцем став простий кухар з Еліди на ім’я Кореб. Сучасні олімпійські ігри Ігри проводяться в перший рік олімпіади (4-річного періоду між іграми). Символ Олімпійських ігор – п’ять скріплених кілець, що символізують об’єднання п’яти частин світу в олімпійському русі – олімпійські кільця.