Розведення раків як бізнес: план розвитку ферми Свій бізнес . Відмінно!

Розведення раків – оригінальний стартап з гарантованим високим прибутком і без нечуваних капіталовкладень. Проживає в теплій воді (від 20 до 28 ° С), в басейні на 100 літрів допускається до 20 особин. Розмножується партеногенезом (один рак виступає в ролі самця і самки). При рясному годуванні виростає за -7-6 місяців. Мешкає в воді високої жорсткості з температурою не більше 26 ° С. Хочу почати розводити раків, приміщення -є, вода – є, тепло -є, бажання є .

Якщо раки будуть вирощуватися в акваріумах в підвалі, варто забезпечити освітлення і купити / зробити стелажі для акваріумів. Якщо ви вже твердо вирішили, що відкриваєте ферму по розведенню раків, то для початку, необхідно визначити який є попит на таку продукцію на ринку. Чи існує він в принципі, і якщо існує, то чи буде він великим. Звичайно, можна розводити раків тільки для власного споживання, але куди приємніше не тільки отримувати задоволення від кінцевого продукту, але і стабільний заробіток протягом тривалого часу. Правда результатом такої праці стає скорочення періоду зростання раків до товарної кондиції, оскільки фактично в тепличних умовах, рак зростає цілий рік і протягом двох років готовий до продажу. У нашій країні найбільш популярними видами раків, придатних для розведення, вважаються Австралійський і Кубанський раки.

бізнес на розведенні раків

При правильному змісті і дотриманні норм культивування раків справу швидко окупиться. Всі матеріали опубліковані виключно в цілях ознайомлення. На дні ставка розмістіть укриття, щоб раки могли ховатися.

Як вирощувати раків — ракові ями або басейни?

Слід розуміти, що розмір прибутку від ферми буде прямо залежати від того, чи будуть купувати раків у вас в передбачуваному обсязі. У нас цей вид бізнесу порівняно молодий, так як помилково вважається, що на розвиток ферми з розведення раків необхідні величезні вкладення. https://novadoba.com.ua/362776-oglyad-aktyvnostej-potentsijnyh-kandydativ-u-deputaty-197-okrugu-na-cherkashhyni.html Чи не надихає і той факт, що чекати першої реалізації товару необхідно близько року. Але страхи йдуть і все стає на своє місце, якщо розібратися в особливостях даного бізнесу і прорахувати всі витрати і приблизні доходи. У домашньому вирощуванні раків є свої особливості.

Для успішного ведення виробництва буде потрібно кілька подібних водойм, приблизно 3-4. Після появи личинок ракам потрібно більше їжі, ніж раніше. Обов’язково зробіть різноманітним їх раціон, корміть комбікормом або зоопланктоном.

Тому в умовах нашої кліматичної зони даний метод неактуальний. Методіка ставкового розведення підходить для південних регіонів або районів середньої смуги. Тобто реалізовуєте раки спочатку друзям, ті, в свою чергу розкажуть своїм друзям, і так слава про вас буде поширюватись. Але для цього ваш товар повинен відповідати певним умовам, таким як, якість і ціни на раки повинні бути нижчі ніж у гіпермаркетах, тощо.

Особливості утримання та вирощування раків в домашніх умовах

Для успішного росту ракам не потрібно багато світла. Для додаткового освітлення приміщення необхідна всього 1 лампочка потужністю 200 Ватт. Головними хворобами домашніх раків є інфекції і паразити. Найбільш небезпечні з них — це опікова хвороба і чума.

передбачувані витрати

Розведення перепелів як бізнес в умовах російських реалій. В жодній водоймі можна утримувати раків різних видів. Рак здатний виростати до сорока сантиметрів у довжину (хоча, звичайно, середня довжина його тіла не перевищує п’ятнадцяти сантиметрів). Маса тіла у найбільш великих особин може досягати семисот (!) Грам.