ЕКСКУРСІЇ ПО ЛЬВІВЩИНІ 7 НАЙЦІКАВІШИХ

Щоб добратись з села Розгірче до печерного монастиря потрібно знайти церкву в селі, від якої повертаємо ліворуч. Після того, як пройдете сільський клуб (“Народний дім”) повертаєте праворуч і проходите до кінця села під самий ліс. Там стоїть недобудована школа з червоної цегли, а за нею ліворуч і вгору продовжується дорога, яка і приводить до підніжжя “Городища” – пагорба, де видовбаний печерний монастир. За легендою, невдалі і все “раз гірші” спроби татар оволодіти укріпленням дали назву селу Розгірче у Львівській області. За іншою версією, назва походить від того, що тут розгорюються Карпати, тобто місцевість стає рівнинною. Однією із історично-культурних цінностей Сколівщини є печерний монастир, який розташований поблизу села Розгірче.

куди поїхати біля львова з дітьми

Принадою екскурсії стане Крехівський монастир, про який знають в усіх куточках нашої країни. Неймовірно красива і добре збережена церква кінця XV століття, яка внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Зараз усередині неї знаходиться частина експозиції краєзнавчого музею.

Поруч з Великим розташувався його менший брат – Китайський палац. Його побудував все той же Ян Собеський у подарунок для своєї дружини. У 2004 році там був заснований Музей східних культур, в якому можна побачити предмети мистецтва, які колись дарували королю східні посли.

Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр

Та краще завчасно подбати про це, ніж шукати щось в останній момент. Коли надворі сніг, то зима сприймається якось по-особливому. Комусь хочеться ліпити сніговика, комусь – гуляти засніженими вулицями, а хтось більше воліє сидіти вдома, зігріваючись під пледом. Можна зібрати компанію й вирушити на сноутюбінг біля Львова. Е., тому припускають, що цю місцину використовували язичники. Найбільш вірогідним періодом заснування монастиря вважають XIII-XIV ст. У результаті досліджень встановлено, що на залісненому плато над селом у IX — на початку XI ст.

Готельно-відпочинковий комплекс «Бухта Вікінгів» та парк розваг «Уруру»

У будинку засновників мешкають аж 7 єнотів, які охоче контактують з гостями. З тваринками дозволяють гулятися, фотографуватися та й ці бешкетники зовсім не проти. Доїхати до печерного монастиря можна поїздом з Львова (вихід на станції Стинава-Нижня) або маршрутним таксі на Сколе (їхати 2,5 год). Йдемо до села, минаючи довгий місток через рік Опір, який простягся разом з нафто- та газо-проводом.

Можна доїхати на таксі, відстань від центру Львова до центру Брюховичів — км. Всі комерційні рекламні матеріали позначені словами “Спецпроєкт” чи “Партнерський матеріал”. Матеріали з позначкою “Експерт”, “Позиція” відображають позицію авторів та https://sadnysta.com.ua/ героїв. Детальніше щодо реклами та правил цитування можна ознайомитись в правилах користування сайтом. Вхідний квиток для дорослого коштує 150 грн у будні та 200 грн на вихідні, дитячий – 100 грн будь-коли, діти до 6 років проходять безкоштовно.

На жаль, від замку залишилися тільки руїни, але вони приховують спогади з попередніх років, тому огорнені багатьма містичними легендами. Добромильський замок – чудова локація для тих, хто полюбляє історичні пам’ятки. Вона також зручна тим, що звідти можна швидко доїхати до іншої споруди – замку Гербуртів. Це найвища фортеця Львівської області, також вона вважається «найвисокогірнішою» в Україні. Бажаєте наповнити вихідні новими враженнями та приємними емоціями? Львівська область має багато чудових місць, які однозначно варто відвідати. Передусім – насолодитися гарними краєвидами, весело та корисно провести час, а також – смачно поласувати, як, наприклад, у місці, яке на чолі нашого топу.

Кам’янка чи скуштувати мінеральних вод місцевих джерел. Цей чудовий зоопарк знаходиться в годині їзди від Львова. Тут можна побачити екзотичні тварини, які водяться як на інших континентах, так і в Україні. На цій території можна поспостерігати за диким світом, який до цього Ви бачили тільки по телевізору. Не дивлячись на те, що поблизу немає жодного великого міста, рівень організації зоопарку викликає захоплення.